Panerai Radiomir 8 Day Ceramica – 45 mm

Jedan od najzanimljivijih modela koji budu prikazani za SIHH sajmu ove godine je zasigurno Panerai Radiomir 8 Day Ceramica.  Radiomir je jedan od najstarijih modela koji proizvodi Panerai i po promjeru spada u jedne od najmanjih Panerai modela (45mm). Dizajn kućišta je u prepoznatljivom Panerai stilu, sa malom krunicom i patentiranim prihvatima za remen.

Ovaj novi model ima poprilično veliku rezervu snage od čak 8 dana i to zahvaljujući tri glavne opruge koje se nalaze unutar mehanizma. Mehanizam “Calibre P2002/3” je u potpunosti dizajniran i proizveden u manufakturi Panerai. Radi se o ručno navijanom mehanizmu koji radi na 28.800 otkucaja po satu, napravljen je od 225 dijelova te je opremljen sa KIF Parechoc anti-shock sustavom. Jedna od funkcija ovog mehanizma je nezavisno pokretanje satne kazaljke. Ovo je vrlo korisno ukoliko se putuje kroz razne vremenske zone gdje je potrebno pomicati sat naprijed ili natrag.

Najveća inovacija ovog sata je kućište napravljeno u potpunosti od kombinacije sintetičke keramike i cirkonij-oksida (ZrO2). Keramička kučišta su izuzetno tvrda, otporna na ogrebotine i koroziju te naravno visoke temperature. Brojčanik sata je izveden u klasičnom Panerai stilu sa “sendvič” konstrukcijom. Na poziciji “9h” nalazi se kazaljka sekunde a na dnu brojčanika se nalazi skala koja pokazuje trenutnu rezervu snage mehanizma u danima. Brojčanik je premazan iluminacijskim materijalom kako bi bio vidljiv u mraku i slabim uvijetima.

Radiomir dolazi sa mekanim crnim kožnim remenom (manufaktura Panerai) te titanskom kopčom koja je DLC obradom prati boju kučišta sata.

Iako se ovo keramičko kućište pokazalo jako otpornim, pojedini vlasnici ovih satova su dokumentirali razne probleme poput napuknuća kućišta.  Primjer toga možete pogledati na našem FORUMU direktnim klikom na TEMU.

Ovaj model je limitiran na samo 500 komada a cijena iznosi $14.700


There is 1 comment

Add yours

Post a new comment