003738-006772

Panerai Luminor 1950 3 Days – 47mm

 

30′ i 40′ godina prošlog stoljeća imena poput Radiomir i Luminor su označavali radioaktivne i iluminacijske materijale koje je koristio Panerai kako bi omogućio lakšu čitljivost brojčanika u mraku ili pod vodom. Tokom godina Radiomir i Luminor nazivi su postali  sinonimi za vrstu i oblik kućišta Panerai satova. U pravilu Luminor kućište je zapravo evolucija Radiomir kućišta jer je Talijanska mornarica zahtijevala izradu ronilačkog sata sa većim “WR-om” (vodena nepropusnost). Time je dodana i popularna patentirana krunica sa polugom koja je danas jedan od prepoznatljivih elementa Panerai satova.

Po prvi puta Panerai je razvio unikatan oblik kućišta koji označava povijesni i evolucijski razvoj Radiomir modela.  Novi model se zove Luminor 1950 3 Days – 47mm inapravljen je od poliranog nehrđajućeg čelika sa promjerom od 47mm. Na pozadini sata se našao poklopac od safirnog stakla kako bi pokazao ljepotu ručno navijanog P.3000 kalibra.

Prihvati za remen su nešto uži i kraći, za razliku od klasičnih Panerai modela, a između prihvata na kućištu se nalazi ugraviran “reference” broj. “Luminor Panerai” natpis više nije isprintan na brojčanik nego ugraviran , kako bi što vjernije pratio originalni model iz 1950. godine. Brojčanik je “sendvič” konstrukcije koji omogućuje odličnu čitljivost u mračnim uvjetima zahvaljujući modernim luminacijskim materijalima. Isti materijal se nalazi i na kazaljkama.

Ovaj Luminor dolazi sa Panerai P.3000 ručnim navijanim mehanizmom koji je u potpunosti dizajniran i razvijen od Panerai-a. Vrlo je karakterističan sa svojim velikim mostovima koji ne otkrivaju previše unutrašnjost mehanizma te ima rezervu snage od tri dana. Mehanizam se sastoji od 160 komponenata, debljine je 5,3mm te radi na 21.600 otkucaja po satu.

Luminor 1950 3 Days – 47mm (ref. PAM00372) je limitirana serija napravljena u samo 3000 komada te dolazi sa kožnim remenom prikazanim na slikama.


There are no comments

Add yours