Breitling Montbrillant 01

Nakon lansiranja potpuno novog Breitlingovog mehanizma “Caliber 01” bilo je pitanje vremena kada će se taj mehanizam naći u legendarnoj Navitimer seriji. Krajem prošle godine predstavljeni su prvi Breitling Navitimer 01 satovi sa “Caliber 01” mehanizmom a danas Vam donosimo najavu novog Montbrillant 01 modela koji bude službeno predstavljen javnosti na BaselWorld sajmu 2011.

Ovaj model je moguće naručiti sa kućištem od nehrđajućeg čelika ili 18k žutog zlata.  Promjer sata iznosi 40mm a safirno staklo otporno na ogrebotine ima dvostruki anti-refleksivni premaz kako bi brojčanik bio maksimalno čitljiv u svim situacijama.  Brojčanik je izveden u klasičnom Breitlingovom stilu sa reljefnim “sub-dialovima” na 3, 6 i 9h.

Ova limitirana serija ima chrono kazaljku u crvenoj boji i Breitling “B” logo izveden u 18k žutom zlatu. Pošto se radi o limitiranoj seriji od 2000 komada (nehrđajući čelik) i 200 komada (18k žuto zlato) svaki sat se posebno numerira na lijevom boku kučišta.

Breitlingov mehanizm “Caliber 01” je mehanizam razvijen u potpunosti od Breitling-a. Ima rezervu snage od čak 70 sati, radi na 28.800 otkucaja po satu i dolazi sa COSC certifikatom koji mu garantira toleranciju od -4/+6 sec. na dan.

Cijena sata nažalost još nije poznata…


There are no comments

Add yours