x1440x810_HERO_Longines_Pulsometer

Longines Pulsometer Chronograph

Na ovogodišnjem Basel sajmu zbilja se moglo vidjeti mnoštvo novih modela, egzotičnih komplikacija i valjda rekordno velik broj satova od plemenitih metala. Međutim, tu i tamo se zalomi pokoji model koji zapravo nema ništa naročito posebno, nema manufakturni mehanizam pa čak ni ništa kompliciranije od prikaza datuma i eventualno chronographa. No uz sve te , ajmo reći “nedostatke” koje bi primjetio tek pokoji teški poznavatelj materije,  sat djeluje neodoljivo privlačno i elegantno. I upravo takav je novi Longines Pulsometer sa monopušer chronograph komplikacijom.

Jednostavno i oblo kućište, Breguet kazaljke, vrlo jasna i žarko crvena pulsometre skala pa čak i rimski indikatori – sve su to obilježja vintage chronograph modela koji su obilježili 1920′ godine. I naravno tu je monopušer komplikacija integrirana u krunicu sata, preko koje se pokreće, zaustavlja i resetira chronograph. Brojčanik je prepun informacija, bilo od gusto poredane Pulsometre skale ili kombinacije sub-diala i rimskih indikatora, ali usprkos tome čitljivost je zapravo ostala fantastična. Sve je to zahvaljujući lakiranoj bijeloj pozadini brojčanika i old school kazaljkama u Breguet stilu koje su temperaturno obrađene kako bi dobile plavkasti odsjaj.

Mehanizam u novom Longinesu nema neku interesantnu povijest, radi se o ETA A08.L11 chronograph automaticu sa 54 sata rezerve snage, ali one koji ipak malo pate na mehaniku obradovat će vijest kako mehanizam posjeduje i column kotač (omogućuje daleko elegantnije i finije pokretanje chronograph kazaljke). Jedini moderan detalj koji jasno obznanjuje kako se radi o satu novije proizvodnje je prikaz datuma, lociran na 6h.

Cijena još nije objavljena, ali svakako pratite naš forum jer ćemo ju objaviti čim ju saznamo.There are no comments

Add yours